Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt binnen Mezo Sports. Stap voor stap werken wij mee aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Nederland.

Productie
De producten van Mezo Sports worden geproduceerd bij Mezo Steel. Daar maken wij gebruik van een energiezuinige machinepark. De producten worden gesneden op een fiber lasermachine en daarbij houden wij rekening met de grootte van de staalplaten. De maatvoeringen van de producten zijn hier volledig op afgestemd. Op die manier zorg je voor zo min mogelijk staalafval. Het afval wat toch overblijft wordt gerecycled. Het coaten van de producten gebeurt op hetzelfde industrieterrein. Zo hoeven wij de producten zo min mogelijk te transporteren en hebben wij korte communicatielijnen met mede-ondernemers in de buurt. Wij werken, indien nodig, zoveel mogelijk met lokale ondernemers.

Verpakking van producten
Tevens gaan wij bewust om met verpakkingsmateriaal, zodat wij geen 'lucht' verzenden en gebruiken wij voornamelijk karton/papier bij het verpakken. Het plastic wat u tegen zou kunnen komen is zoveel mogelijk herbruikt van binnengekomen verpakkingen bij Mezo Steel.

Mezo Sports en Mezo Steel zijn constant bezig met de optimalisatie en digitalisatie van de productieprocessen. Komende jaren zullen wij het maatschappelijk verantwoord ondernemen verder uitbreiden en integreren binnen onze bedrijven.
 

 

Β© 2022 - 2024 Mezo Sports | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel